Blogi

Kuntosaliharjoittelu – Kädet

Käsivarsien lihasvoima kehon kokonaisvoiman kannalta ei ole kovin merkittävä asia. Käsivarsien lihakset saavat harjoitusta punnerrus ja vetoliikkeissä, mutta jos haluat maksimoida myös käsien lihasvoiman- ja massankasvun, niitä pitää harjoittaa omin harjoituksin.

Lue lisää

Kuntosaliharjoittelu – Hartiat

Kukapa ei haluaisi pyöreitä ja vahvoja olkapäitä? Hartialihasten harjoittelulla kuntosalilla tarkoitetaan pääosin deltoideus lihasryhmän harjoittelua, mikä voidaan jakaa etu-, sivu- ja takaosaan.

Hartia-alueeseen luetaan olkanivelen lisäksi lapaluu, minkä liikuttamiseen osallistuu käytännössä koko rintakehän alueen lihaksisto. Olkanivelen kivuton ja tehokas toiminta vaatii koko hartiakompleksin hyvää lihastasapainoa ja täysiä liikeratoja.

Lue lisää

Kuntosaliharjoittelu – Jalat

Jalat ovat kehon ryhdin ja yleisvoiman kannalta merkittävin lihasryhmä. Riittävä jalkojen lihasvoima suojaa loukkaantumisilta ja auttaa säilyttämään ergonomisen askellustavan esim. juoksuharjoittelun yhteydessä.

Lue lisää

Kuntosaliharjoittelu – Rintalihakset

Rintalihakset ovat harjoittelemattomalla henkilöllä usein heikot ja kireät. Onneksi niiden harjoittelu on kuntosalilla helppoa ja ne vahvistuvat nopeasti. Riittävä rintalihasvoima ja massa lisää niskahartia-alueen rentoutta ja alentaa kiputilojen syntymisen todennäköisyyttä.

Rintalihasharjoitteet voidaan harjoittelun kannalta jakaa kolmeen osaan, joita ovat keski-, ylä- ja alaosa.

Lue lisää

Kuntosaliharjoittelu – selkä

Kuntosaliharjoittelu on nopea ja tehokas tapa lisätä voimaa ja lihasmassaa. Alkuun pääsee maalaisjärjellä eli liian kovaa ei saa harjoitella ja harjoitteiden perusasiat on tunnettava.

Löysin kovalevyltäni kuntosalikorttisarjan, joita myin aikoinaan kuntosaleille ympäri Suomea. Julkaisen nyt koko sarjan tässä blogissa. Aloitetaan selkäliikkeistä, sillä ne ovat jalkojen jälkeen tärkein lihasryhmä koko kehon voiman kannalta, mutta vaikein lihasryhmä treenata.

Lue lisää

Juostaan vaikka sataa

Lauantaina 23.5.2015 tuli juostua puolimaraton Terwamaraton tapahtumassa aikaan 2 tuntia 9 minuuttia. Kouluarvosanoilla annan itselleni juoksusta 6/10. Keli oli pahin, missä olen ikinä ulkoillut kesäaikaan. Lyyli myrsky löi juoksijoita Hartaanselällä todella kovaa sateen kera, ympäri Oulun seutua puita kaatui ja roskaa lensi. Puolimatkan jälkeen paistoi aurinko ja loppumatkasta Raatia lähestyttäessä tuuli alkoi jälleen riepotella. Mielenkiintoinen…
Lue lisää